Bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar 2024 Anında onay

Bloke teminatlı kredi kartı 2024 yılının en popüler ürünlerinden biri oldu. Kredi çekmek için sicili bozuk olanlar, teminatlı kredi kartı kullanarak bu durumun önüne geçebiliyor.

Bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar, özellikle sicili bozulmuş ve bankalar tarafından takibe alınmış kişiler tarafından tercih ediliyor. Bunun temel sebebi, sicili bozuk olan kişilerin kredili ürün kullanamamasıdır. Ancak sicili bozuk olana kredi veren bankalar isimli yazımızda bu konuyu derinlemesine inceledik. Eğer sizin de siciliniz bozuksa ve kredi kartı almak istiyorsanız teminatlı kredi kartı tam size göre.

Teminatlı kredi kartı, bankaya sunacağınız nakit teminat karşılığında, sunmuş olduğunuz nakit teminatın %75’i kadar verilen bir kredi kartıdır. Yani bankaya vereceğiniz nakit 1.000 TL karşılığında, 750 TL limitli kredi kartı alabilirsiniz. Bloke teminatlı kredi kartı kullanmanın avantajı, çok kısa bir süre içinde kredi sicilini düzeltmek gibi bir avantajı olmasıdır. İşte bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar:

[su_table responsive=”yes” fixed=”yes”]
Bloke teminatlı kredi kartıHediye ParaYıllık Kart Aidatı
Garanti BBVA Bonus Kart100 TL Bonus150 TL Yıllık Kart Ücreti
Yapı Kredi World Kart150 TL World Puan150 TL Yıllık Kart Ücreti
Akbank Axess Kart100 TL Chip Para180 TL Yıllık Kart Ücreti
KuveyttürkBonus yok100 TL Yıllık Kart Ücreti
DenizBank Bonus100 TL Bonus100 TL Yıllık Kart Ücreti
QNB Finansbank100 TL Bonus100 TL Yıllık Kart Ücreti
[/su_table]

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Veren Bankalar 2024

Bloke teminatlı kredi kartı, bankalardan kredi kartı kullanamayan veya sicili bozuk olduğu için kredi kartı başvurusu reddedilen kişiler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Kredi kartları, artık bir çok alanda kullanmaya başladığımız ödeme araçları olduğundan, bazı kişiler tarafından ihtiyaç olarak görülebiliyor.

Nakit ödeme yapmak yerine, kredi kartı ile taksitli alışverişler yapmak daha cazip geliyor. Fakat kredi kartı kullanabilmek için de bankaların talep ettiği bazı şartlar var.

  • Kuveyt Türk
  • Ziraat Bankası
  • TEB
  • ING Bank
  • Yapı Kredi Bankası
  • Türkiye Finans
  • Garanti BBVA

Bu şartlardan en önemli olanı ise bileceğiniz üzere kredi notu. Kredi notunuz veya banka siciliniz genel anlamda kötüyse, kredi kartı başvurularınız reddedilebilir. Yine de bankaların sunduğu alternatif bir ürün daha mevcut. Bankalara göstereceğiniz nakit teminat karşılığında teminatlı kredi kartı başvurusu yapabiliyorsunuz. Teminat verdiğiniz tutar kadar kart limiti almanız da mümkün.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nedir?

Bloke teminatlı kredi kartı, sicilinizdeki olumsuzluklar ve ödeme gecikmeleri sebebiyle kredi kartı alamadığınız durumlarda imdadınıza yetişen ürünlerden birisi. Bankalar, kredi notu düşük olan kişilere kredi veya kart vermekte çekimser davranabiliyor. Bunun en büyük sebebi de ödemelerinizin gecikmede olması.

Artık güncel olarak borçlarınızı geciktirmiyor olsanız bile, kredi notunun yükselmesi için zaman geçmesi şart. Bloke teminatlı kredi kartı kullanmak istiyorsanız, haberimizde başvuru şartlarını sunacağız.

Bu tip teminatlı kredi kartları da işte tam da burada ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere devreye giriyor. Bankalara sunacağınız nakit teminatlar karşılığında, siciliniz bozuk olsa bile kredi kartı almanız mümkün. İsterseniz 1.000 lira, isterseniz 10.000 liralık bir teminat ile, teminatın tamamı veya bir kısmı olacak şekilde yüksek limitli kredi kartınız olabilir. Bunun için yapmanız gereken tek şey alttaki bankalara başvuru yapmak.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Bloke teminatlı kredi kartı almak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey alttaki bankalardan birine başvuru yapmak. Her bankanın teminatlı kredi kartı hizmeti olduğu gibi, bu şekilde ürün vermelerinin şekilleri de değişebiliyor. Yani bir banka teminatın tamamı kadar kart verirken, bir diğeri teminat gösterdiğiniz tutarın bir kısmı kadar kredi kartı limiti tanımlayabiliyor.

Bunun için de bankaya başvuru yaptığınızda, ihtiyacınız olan limiti bankaya bildirmelisiniz. Bunun karşılığında da banka istediğiniz limit üzerinden, ne kadar teminat sunmanız gerektiğini sizlere bildirecektir. Eğer teminatlı kredi kartı başvurusu sırasında yatırdığınız tutarın tamamı kadar limit vermiyorlarsa endişelenecek bir durum yok. Genel olarak incelediğimizde bankalar teminat verdiğiniz tutarın %80’i kadar limit tanımlıyor.

Başvuru sırasında yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Teminatlı kredi kartı almak istediğiniz bankanın herhangi bir şubesinden vadesiz hesap açılır
  • Vadesiz hesap açıldıktan sonra kredi kartı başvurusu aşamasına geçilir
  • TC no ile banka hesabı sorgulama nasıl yapılır?
  • Şube çalışanına istediğiniz limit iletilir ve bu limit için yatırmanız gereken teminat tutarı öğrenilir
  • Teminat tutarı öğrenildikten sonra ilgili tutar, açtığınız yeni hesaba yatırılır
  • Para hesaba yatırıldıktan sonra hesaptaki paraya bloke uygulanır
  • Teminat yatırılınca kart basılır ve teslim edilir

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Veren Bankalar 2024

Bloke teminatlı kredi kartı, bankaların sicili bozuk müşterileri için sunduğu harika hizmetlerden birisi. Yatıracağınız teminatın %80’ine kadar limitli kredi kartı kullanabileceğiniz gibi, daha sonra teminat tutarını arttırarak da kart limitinizi arttırabiliyorsunuz. Eğer ödemelerinizi düzenli olarak yapmazsanız, ilk gecikmede banka teminat tutarını otomatik olarak borcunuza çekiyor ve aslında gecikmeye girmeden borcu kapatıyor.

Tabiki böyle bir durumda kredi kartınız da iptal ediliyor. Teminatın asıl amacı da zaten borcu ödememe ihtimalinize karşılık alınan bir tedbir. Elbette ödeme yapmadığınızda teminat tutarını kestiği gibi kartınızı iptal etse de, kredi notunuzu yükselttiğinizde ise yeni bir başvuru yaparak teminatınızı geri alabiliyorsunuz. Bunun için de kredi notunuzun, kredi kartı kullanabilecek seviyeye gelmesi gerekiyor. Ödemeleriniz de düzenli olmalı.

Teminatlı kredi kartı veren bankalar şöyle;

  • Kuveyt Türk
  • Ziraat Bankası
  • TEB
  • ING Bank
  • Yapı Kredi Bankası
  • Türkiye Finans
  • Garanti BBVA

Bu bankaları tercih ederek, bloke teminatlı kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz. Bu, farklı bir kredi kartı tipi olduğu için de başvurular sadece şubelerden yapılabiliyor. İnternet bankacılığı, mobil uygulama ve internet siteleri ile kredi kartı başvurusu yapabiliyor olsanız da, teminatlı kart işlemleri sadece şubelerden yapılıyor.

Teminatlı Kredi Kartı Veren Bankalar ve Kartları

Teminatlı kredi kartı veren bankaların kartları birçok özelliğe sahiptir. Yaptığınız alışverişlerden parapuan kazanabilir, kazanmış olduğunuz puanları yine üye işyerleride harcayabilirsiniz. Aynı zamanda dönemsel olarak yapılan kampanyalara da dilediğiniz zaman katılım sağlayabilirsiniz.

Bankaları incelediğimizde, kullanmış olacağınız kredi kartı için mobil uygulama olacaktır. Örneğin World, Bonus, Axess uygulamaları ile tüm kampanyalara katılım sağlayabilirsiniz. Bu kampanyalara katılım sağladığınızda size özel tekliflerden faydalanabilir ve bu tekliflere göre para puan kazanabilirsiniz.

Yapı Kredi, Kuveyttürk, Akbank, Denizbank ve Garanti BBVA gibi bankalardan bloke teminatı ile kredi kartı alabilirsiniz. Bu bankaların Bonus, World ve Axess özellikli kredi kartları da aynı şekilde bloke teminatlı kartlar için geçerlidir. Yani aynı normal kredi kartından farksız bir şekilde tüm özellikleri kullanılabilir.

Ziraat Bankası Bloke Teminatlı Kredi Kartı Başvurusu

Vatandaşlarımız tarafından en çok tercih edilen bankaların başında devlet bankalarından olan Ziraat Bankası geliyor. Banka, müşterilerine belirli bloke tutarları karşılığında teminatlı kredi kartı sunuyor. Ayrıca bankanın kredi kartlarının tüm özelliklerini teminatlı kartlarda da kullanabiliyorsunuz.

Ziraat Bankası teminatlı kredi kartı özellikleri yıllık kart aidatının düşük olmasıyla ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Bankkart, Bankkart Gold ve Bankkart Platin kredi kartlarından herhangi birisi için başvuru yapabilirsiniz. Ancak bu kredi kartları, kredi notunuzun yüksek olup olmamasına da bağlı olarak veriliyor.

Dilerseniz siz de Ziraat Bankası’nın teminatlı kredi kartı ürününü kullanabilirsiniz. Bankkart kredi kartlarının özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  1. Taksitli alışveriş,
  2. Üye işyerlerinde puan kazanma,
  3. Üye işyerlerinde indirimli alışveriş imkanı,
  4. Dönemsel kampanyalara katılım,
  5. Teminatlı blokeli kredi kartı özelliği,
  6. Nakit avans,
    1. Taksitli nakit avans
    2. Peşin ödemeli nakit avans

Kuveyttürk Bloke Teminatlı Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

kuveytturk bloke teminatli kredi karti

Her bankada olduğu gibi, Kuveyttürk de internet bankacılığı ve mobil uygulamayı aktif olarak kullanıyor. Eğer Kuveyttürk hesabınız ve internet bankacılığı şifreniz varsa, kredi kartı başvurularını mobil uygulamadan bile yapabiliyorsunuz. Ancak durum bloke teminatlı kartlar için geçerli değil. Çünkü bu kart tipinde, bankaya teminat sunmanız isteniyor. Doğal olarak bu işlemlerin tamamı da sadece şubelerden yönetiliyor.

Herhangi bir Kuveyttürk şubesine giderek bloke teminatlı kredi kartı almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. İşlemler hemen yapılacak, hesabınız yoksa hesap açılışı yapılacaktır. Hemen ardından kredi kartınız basım sürecine geçecek, işlemler tamamlandığında ise adresinize teslim edilecektir.

İpotekli Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir?

İpotekli kredi kartı, bloke teminatlı kartlardan farklıdır. Çünkü ipotek ile kredi kartı almak istediğinizde banka nakit para yerine bir taşınmaz talep eder. Üzerinize kayıtlı bir ev veya arsa, ipotekli kart almanız için yeterli olacaktır. Bu sebeple bloke teminatından ayıran başlıca özellik de budur.

İpotek karşılığında kredi kartı veren bankalar şunlardır;

  • Akbank,
  • Denizbank,
  • YapıKredi,
  • Garanti BBVA,
  • Kuveyttürk,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Ziraat Bankası,
  • Vakıfbank

Bu bankaların yanı sıra, diğer bankalar da ipotekli kart verebilir. Bunun için yapmanız gereken yine şubeler ile görüşmektir. Şube dışında bir başvuru yöntemi yoktur.

Teminatlı Kartların Avantajları Nelerdir?

Çok sık kullanılan kredi kartı tipi olmasa da, aslında bu kart ile bir çok avantajdan faydalanabiliyorsunuz. Normalde hiçbir banka size kredi kartı vermezken, üstteki bankaları tercih ederek anında kart sahibi olabiliyorsunuz. Üstelik başvuru süreci de yok. Direkt olarak teminatı hesabınıza yatırıyor, ardından kredi kartınızı almak için şube çalışanı ile gerekli işlemleri hallediyorsunuz. Genel olarak avantajlarından söz etmek gerekirse;

  • Herhangi bir başvuru süreci yoktur
  • Şubeden kart hizmeti veren bankalar anında teslim edebilir
  • Teminat tutarının tamamı kadar limit alabilirsiniz
  • Teminatı daha sonra arttırabilirsiniz
  • Kredi notunuzu hızlı bir şekilde yükseltebilirsiniz
  • Bankanın kredi kartı avantajlarının tamamından yararlanırsınız
  • Taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Bir çok avantajı olduğu gibi, teminatlı kredi kartları ile ATM’lerden nakit çekim yapabilirsiniz. Doğru bilinen yanlışın aksine, ATM’lerden para çekilemeyeceği söylenir. Fakat bu kredi kartı ile de aynı şekilde ATM’den nakit avans çekme ihtimaliniz bulunuyor. Yine de bu durumu görüşerek kart özelliklerinden açtırmalısınız.

Teminatlı Kartların Dezavantajları Neler?

Birçok avantajı olsa da, bazı dezavantajlar da yok değil. Teminatlı kredi kartları, normal kartlara göre biraz daha kısıtlı özelliklere sahip olabiliyor. Herhangi bir kısıtlama olmadan kartı kullanabilseniz de, uzun vadeli taksitler sakıncalı olabiliyor. Neden diyecek olursanız, uzun vadeli taksitler yaptığınızda, kartınız iptal edildiğinde borç tutarı bir kerede hesabınıza yansıtılabiliyor. Bu da hesapta olmayan bir ödeme ile karşılaşmanıza sebep oluyor.

Teminatlı Kart Aldıktan Ne Kadar Sonra Kredi Çekebilirim?

Bu tip kredi kartını kullanmanın asıl amacı, daha sonrasında kredi çekmek olabilir. Siciliniz bozuk olduğu için bankalardan kredi kartı alamadığınız gibi, kredi de çekemezsiniz. Durum böyle olunca da yazımızda detaylarını verdiğimiz kredi kartı tipine başvuru yaparsınız. Bu da bankanın sunduğu kredili ürünlerden biri olduğu için, düzenli olarak kullanıp gününü geçirmeden ödediğinizde kredi notunuz hızlı bir şekilde yükselir.

3-4 ay içinde kredi notunuzu yükseltebilseniz de, aslında bu süreç daha da uzun olabilir. Yüksek tutarlı kredi başvurusu yapmak ve kredi notunuzu da bu seviyeye yeterli bir hale getirmek 1 yılı bile bulabilir. Uzun bir zaman dilimi olarak kabul edilse de, bu yöntem çok etkili olduğu için kredi notunu yükseltmek konusunda kullanılabilecek en hızlı ve pratik yöntemlerin de başında kabul ediliyor.

Türkiye Finans Yüksek Limitli Kredi Kartı Başvurusu

Türkiye Finans, bloke tutarının tamamı kadar kredi kartı veren bankalardan birisi. Diğer çoğu banka, bloke olarak hesaba yatırdığınız tutarın %80’i kadar limit tanımlıyor olsa da, Türkiye Finans hesabına yatıracağınız blokenin tamamı kadar limit kullanabiliyorsunuz. Bloke hesabına 1.000 TL yatırdığınızda, kredi kartı limitiniz de 1.000 TL oluyor. Başvuruları da bahsettiğimiz gibi sadece şubelerden yapabiliyorsunuz.

Teminatlı kredi kartını nasıl alırım, nereden başvurabilirim?

Bloke teminatlı kartları, bankalara göstereceğiniz nakit teminat karşılığında alabilirsiniz. Bankaya yatıracağınız nakit paranın %75’i kadar kart limiti talep edebilirsiniz. Örneğin bankaya yatıracağınız 1.000 TL nakit için, 750 TL limiti olan bir kart alabilirsiniz. Bu kartların başvuruları ise sadece şubelerden yapılmaktadır.

Teminatlı kredi kartlarında verilen bloke ne zaman kalkar?

Teminat vermiş olduğunuz kredi kartlarında bloke 12 ay sonunda otomatik olarak kalkmaktadır. Kredi notunuzun yükselmesi ve teminatsız kart kullanabilecek seviyeye gelmeniz durumunda siz de kaldırabilirsiniz. Bu talep banka tarafından değerlendirilecektir.

Bloke teminatlı kredi kartını hangi banka veriyor?

Bloke teminatlı kredi kartlarını hemen hemen tüm bankalar veriyor. Ancak şartlarını ve detaylarını sadece banka şubelerinden öğrenebilirsiniz.

İpotekli kredi kartı veren bankalar var mıdır?

Evet, hemen hemen tüm bankalar ipotek karşılığı kredi kartı verir. Ancak bu durum bloke teminatı ile aynı değildir. İpotekli kredi kartı için bankaya bir gayrimenkul sunmanız gereklidir. Örneğin üzerinize bir ev varsa, bunu ipotek göstererek kredi kartı alabilirsiniz.

Bloke teminatlı kredi kartı hakkında aklınıza takılanlar, merak ettikleriniz ve öğrenmek istediğiniz her şeyi altta yer alan yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir