Ventolin Şurup Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Ventolin şurup; astım, kronik astım, astım bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan, ağız yoluyla püskürtme ve şurup şeklinde tüketilen bir ilaçtır. Ventolin şurup, akciğer ile hava yollarındaki kasları gevşetmeye yarayarak nefes darlığını önler, anında etki etmesi sebebiyle de nefesi hızlı bir şekilde açar. Bu sayede astım hastalarının yanlarında bulundurması gereken, önemli ilaçlardan biridir.

Biz de bu yazımızda ventolin şurup nasıl kullanılır hakkında bilgiler verecek, yan etkileri ve diğer tüm detaylar hakkında siz değerli kullanıcılarımızı bilgilendireceğiz. Ventolin şurup ne işe yarar, Ventolin şurup fiyat ne kadar gibi bilgiler ve şurubun yan etkileri hakkında bilgiler haberimizin devamında yer alıyor olacak.

Ventolin Şurup Nedir?

Ventolin şurup, genelde astım hastalarının kullandığı kuvvetli bir nefes açıcı ilaçtır. Akciğerlere giden hava yollarındaki kasların kasılması sonucu meydana gelen nefes darlığı rahatsızlığına iyi gelmektedir. Kuvvetli bir nefes açıcı olduğundan, günlük olarak doktorunuzun tavsiye etmiş olduğu ölçeğin dışına çıkmamanız gerekiyor. Zaten düzenli olarak tüketilmesi durumunda herhangi bir nefes darlığı problemi yaşamanıza da engel oluyor. Bu sebeple, doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

Ventolin şurup eczanelerden reçetesiz olarak da satın alınabilen bir ilaçtır. Ancak bahsettiğimiz gibi, doktor tavsiyesi dışında kullanılması uygun değildir. Her ilaçta olduğu gibi bu ilacın da yan etkileri mevcuttur. En yaygın görülen yan etkisi el-ayak titremesi ve kalp çarpıntısıdır. Ki bu durum, ilaç düzeyini aşmanız durumunda da oldukça ciddi sonuçlara yol açabilecek bir yan etkidir. Bu gibi durumlarda doktorunuza ya da en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelisiniz.

Ventolin Şurup Ne İşe Yarar?

Ventolin şurubu, etkin madde olarak içerdiği salbutemol sayesinde akciğerlere giden nefes yollarını açarak rahat nefes alıp vermenizi sağlar. Nefes darlığı, astım, bronşit, kronik astım, alerjik astım ve amfizem gibi rahatsızlıklarınızda kullanılan bir ilaçtır. Ventolin şurup 150 ml ölçülü şişelerde, renksiz ve portakal kokulu olarak satışa sunulmaktadır. Ürün ambaları yeşil-beyaz renklerden oluşmaktadır.

Ventolin Şurup Fiyat 2022

Ventolin Şurup Fiyatı: 13.30 TL’den satılmaktadır.

Ventolin şurubun nefes darlığı ve KOAH gibi hastalıklarda kullanıldığını söylemiştik. Aynı zamanda bu gibi bilgilerin yanı sıra, Ventolin Şurup fiyat da çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ventolin, eczanelerde en yüksek 13 lira 30 kuruştan satılmaktadır. Bu fiyatlar değişkenlik gösterebilecek fiyatlar arasındadır.

Ventolin gibi ilaçlar, ilaç zamlarından nasibini almış durumda. Ülke genelince ilaç fiyatlarının zamlanması sonrası, neredeyse tüm ilaçlarda ciddi artışlar görülmüş durumunda. Bu sebeple de genel olarak fiyatlarda bir yükseliş trendi olduğunu ve bu trendin de bir süre devam edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ventolin şurup ne için kullanılır, etkileri nelerdir?

  • Ventolin şurup astım ve bronşit rahatsızlıklarında nefes açıcı olarak kullanılır
  • Nefes darlığı giderici özelliğe sahiptir
  • Kıvamlı, portakal kokulu ve renksiz bir yapısı vardır, 150 ML cam şişede satılır
  • Kontrol veya tedbir amaçlı kullanıma uygun değildir
  • Astım ve KOAH gibi hastalıkların düzenli tedavisinde kullanılmamaktadır
  • Astım ve KOAH gibi nefes darlığı rahatsızlıklarında etki azaltıcı olarak kullanılmaktadır

Ventolin şurubu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Şurup içeriğindeki herhangi bir bileşene alerjiniz varsa kullanılmamalıdır
  • Doktor tavsiyesi dışına kesinlikle çıkılmamalıdır
  • Her nefes darlığı için doktor bilgisi olmadan kullanılmamalıdır
  • Nefes darlığı yaşayan kişilerin mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurması elzemdir

Aynı zamanda nefes darlığınız artıyor ve şurubu kullanma ihtiyacınız giderek artıyorsa Göğüs Hastalıkları Uzmanına görünmeli, durumu bildirmelisiniz. Bu durum, astım rahatsızlığınızın ilerlediğini veya daha kötüye gittiğini gösteriyor olabilir.

İlaç önceye göre daha az rahatlatıyor veya hiç rahatlatmıyorsa bu durum da doktora bildirilmelidir. Bu, astım veya diğer hastalığınızın farklı bir seviyeye geçtiğini gösterebilir. Bu gibi durumlarda doktora danışılmalıdır.

Ventolin Nasıl Kullanılır?

Ventolin şurup ve inhaler olarak karşımıza çıkan bir ilaçtır. Şurup olanı doktorun tavsiye etmiş olduğu ölçeğin dışına çıkmadan, doktorun belirlemiş olduğu periyotlarda tüketilmelidir. Kullanılmadan önce mutlaka çalkalanmalı ve serin bir ortamda güneş görmeyen yerde saklanmalıdır. Ürün satın alınırken mutlaka dikkat edilmeli, ambalajı açılmış ve yırtılmış, hasar görmüş ürünler tercih edilmemelidir.

İlaç prospektüsü kullanılmadan önce mutlaka okunmalı, yan etkileri hakkında bilgi edinilmelidir. İlaç bileşeninde bulunan herhangi bir ürüne alerjiniz varsa ilaç kullanılmamalıdır. İlacın beklenmeyen bir etki gösterdiğini düşünürseniz bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Ventolin Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilaçta olduğu gibi, ventolin için de bazı yan etkiler olduğu söylenebilir. İlaç hakkında bileşenleri ve yan etkileri ile alakalı bilgi almak için tüketmeden önce prospektüs mutlaka okunmalıdır. Prospektüsü okumadan ilaç kullanmak sizi bilinmez durumlara sürükleyebilir.

[su_box title=”Lütfen Dikkat” box_color=”#cd2036″]Ventolin şurubun en yaygın görülen etkisi titremedir.[/su_box]

Ventolin Şurup Yaygın Görülen Yan Etkileri

  • Baş ağrısı
  • Kalp atışının hızlanması
  • Kas krampları

Seyrek Görülen Yan Etkiler

  • Kanda potasyum değerinin düşmesi (Hipokalemi)
  • Kalp ritm bozukluğu
  • Kol ve bacak damar genişlemesi
  • Kaslarda gerginlik hisleri

Çok Seyrek Görülen Yan Etkiler

  • Döküntü, kaşıntı, kurdeşen
  • Aşırı hareketlilik ve enerji

Bahsedilen yan etkiler haricinde bir etki görülmesi, etkilerin sürekli devam etmesi ve aşırı duyarlılık gibi durumlarda doktorunuza danışmalısınız. Bu gibi durumları yaşamamak için ilacı doktorun tavsiye ettiğinin dışına çıkmadan kullanmalısınız. Sağlıklı günler dileriz.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir