Sağlık yönetimi maaşları 2024 Sağlık yönetimi personel maaşı

Sağlık yönetimi maaşları 2024 Sağlık yönetimi personel maaşı ne kadar oldu? Sağlık yönetimi mezunları ne iş yapar, sağlık yönetimi mezunu iş imkanları nelerdir?

Sağlık yönetimi maaşları, sağlık yönetimi nedir ve sağlık yönetimi mezunu ne iş yapar soruları, öğrenci adayları tarafından en çok merak edilen konular arasında. Sağlık yönetimi, son dönemlerin popüler meslek kollarından biri haline gelmiş durumda. Öğrencilerin sağlık alanında kariyer yapmalarına imkan sağlar. Sağlık yönetimi ne iş yapar konusunda ise birçok alan söylenebilir. Peki sağlık yönetimi maaşları ne kadar?

Sağlık yönetimi mezunları, birçok farklı dalda çalışabilir. İş kolu olarak bakıldığında çok kapsamlı olan bu meslek, bir sağlık kuruluşunu tepeden tırnağa ilgilendirir. Şöyle ki, çalışılan sağlık kuruluşunun tüm yönetim işlemleri bu kişilerden sorulur. Sağlık kuruluşunu yönetme, koordine etme, düzenleme ve denetleme yetkisine sahiptirler. Elbette tüm hepsi değil. Sağlık yönetimi maaşları 2024 güncel rehber:

Sağlık Yönetimi Maaşları 2024

Sağlık yönetimi maaşlarından da bahsedecek olursak, çalışılan pozisyona göre değişiklik göstermektedir. Şöyle ki, sağlık yönetimi bölümünden mezun olan herkes aynı maaş ve aynı pozisyonda çalışacak diye bir kural yok. Hatta bu sadece sağlık yönetimi değil, hemen hemen tüm meslek kolları için geçerlidir.

Bu sebeple, sağlık yönetimi maaşları alttaki gibi şekillenmektedir. Pozisyonlara, çalışılan yıla ve tecrübelere bağlı olarak değişiklik gösteren Sağlık Yönetimi Maaşları, devlette çalışan, özelde çalışan ve yeni mezun şeklinde ayrılıyor. Biz de tüm sektörlere ait olacak şekilde maaş bilgilerini altta listeledik.

Devlette Sağlık Yönetimi Maaşları

Devlet kuruluşlarında çalışan sağlık yönetimi mezunlarının maaşı genel olarak standart olup çok fazla da değişiklik göstermez. 2024 güncel sağlık yönetimi maaşları,

Göreve idareci olarak başlayan yeni mezun bir kişinin maaşı: 9.500 – 10.500 arasında değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda bu kişi, devlet memuru statüsünde olacak ve aynı oranda memur maaşına zam alacaktır.

  • Normal bir sağlık yöneticisi maaşı: 8500 – 9000 arasıdır.
  • En yüksek sağlık yöneticisi maaşı: 10000 – 11000 arasındadır.
  • Müdür ve üstü olan kadrolarda çalışan kişilerin maaşı ise: 15000 – 19000 TL arasındadır.

Çocuk sayısına, eşinizin çalışma durumuna, yıllık tecrübenize ve tuttuğunuz nöbetlere göre bu rakamlarda artış gözlemlenebilir. Ayrıca, sağlık yönetimi bölümünden mezun olarak profesör unvanını alan kişiler de  gerek edindikleri tecrübeler ile gerek ise de aldıkları unvanlar ile en yüksek maaşı almaktadırlar.

Devlette En Düşük Sağlık Yönetimi Maaşı Ne Kadar?

Sağlık yönetimi mezunları, tahmin edeceğiniz üzere devlet hastaneleri ya da devlete bağlı sağlık kurumlarında memur olarak çalışabilir. Bu durumda, devlet kurumlarında çalışan bir sağlık yönetimi mezununun alacağı en düşük maaş 9.000 TL olarak kabul edilir. Bu durum eş durumu, çocuk ve çocuk sayısına göre değişir. Aynı zamanda yıllık olarak düzenli artış da alır.

Özel Sektör Sağlık Yönetimi Maaşı

Sağlık yönetimi mezunu bir kişi, özel sektörde bir sağlık kuruluşunda idari pozisyonda çalışıyorsa 3.500 TL ile 4.000 TL arasında maaş almaktadır. Ancak kişinin tecrübesi, daha önceki sektör tecrübesi ve CV’si de maaşı doğrudan etkiler. Aynı zamanda çalıştığınız sektör özel olduğu için, patronun insiyatifi de bulunuyor. Çok aranan bir personel iseniz, daha fazla almanız mümkün!

  • İdari pozisyondaki sağlık yönetimi maaşları: 10000 – 11000 arasında maaş alırlar.

Gerekli deneyimleri, gerektiği kadar edinmiş bir idareci pozisyonunda olan kişiler 10 bin TL ve üzeri maaş alabilir. Bu da sektördeki tecrübeye bağlı olarak değişen bir durumdur.

Bu maaşlar, çalışılan sağlık kuruluşunun imkanlarına, hastanenin ne kadar geliştiğine göre, yapılan iş gücüne göre değişiklik gösterebilen hususlardır. Özel hastanelerde tam sabit bir maaş bulunmaksızın belirtilen maaşlarda bir ücret alınmaktadır. Yani hastaneden hastaneye aldığınız maaşlar değişebilir. Ayrı olarak bu rakamların farklı nedenlerden dolayı daha da yükseleceğini tekrardan belirtmiş olalım.

  • Hastanede müdür pozisyonundaki sağlık yönetimi mezunu: 10.000 TL maaş alabilir.
  • Hastane Başkanı ya da Başhekim 25 bin TL ile 38 bin TL arasında maaş alır.

Kendi hastanesini açma yetkisine de sahip olan sağlık yönetimi mezunları, kendi hastanelerini açmaları durumunda tahmin edilemez kazançlar elde edebilir. Hastane konumu, doktorlar ve daha birçok etki göz önünde bulundurulursa, sağlık yönetimi maaşları yanında çok küçük kalır.

Yeni Sağlık Yönetimi Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?

Sağlık yönetimi bölümünden yeni mezun olmuş birisi, 4.200 TL’den başlayan maaşlar alabilir. Bu da, sağlık yönetimi bölümünün tercih edilmesindeki büyük etkilerden birisi. Ancak özel sektörde durum böyle değil. Özel sektörde çalışan bir sağlık yönetimi mezunu, bulunduğu pozisyona bağlı olarak 3.000 TL ile 3.500 TL arasında değişen maaşlar ile işe başlamaktadır.

Ancak mezun olduktan sonra devlete atanan bir sağlık yöneticisi, 4.200 TL ve bunun daha üzerinde maaş alabilir. Bu da yine çalışılan pozisyona bağlı olarak değişim gösterebilir.

Sağlık Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar?

Sağlık yönetimi bölümünden mezun olan kişiler ne iş yapar öncelikle bundan kısaca bahsedecek olursak, birçok farklı dallarda işleri yapabilmektedir. İş kolu çok geniş olan bu meslek, Sağlık kuruluşunun performansını arttıracak konuları, koordine etme ve düzenleme konularındaki süreci belirleyecek kararlar almaktadır.

Sağlık yöneticileri ise sağlık kuruluşlarını denetler ve gerekli ise uyarıları yapar. Sağlık her zaman gerekli olan bir bölüm olduğu için sağlık yönetimi bölümü de her zaman ihtiyaç duyulan meslekler arasındadır.

Sağlık yöneticisi olarak çalışmanız durumunda, çalıştığınız yerin idari ve finansal konularında başhekime yardımcı olunarak hizmet verilir. Sağlık kuruluşlarını denetleyerek gerekli belgelerin gerekli kişilere iletilmesinde büyük bir katkıda bulunur.  Bu bölümden mezun olan kişiler, Hastanelerde, İlaç Şirketlerinde, Sağlık Hizmetleri Organizasyonlarında kısaca sağlık adının geçtiği her yerde iş bulma olanakları çok yüksektir.

Sağlık Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

Adından da anlaşılacağı üzere Sağlık Yönetimi mezunları, sağlık kuruluşlarında çalışabilir. Bu bir devlet hastanesi de olabilir, özel bir hastane de. Bir klinik ya da sağlık kuruluşunda da çalışabilirler. Genel olarak çalışabilecekleri yerler şunlardır;

  • Hastaneler, özel ve devlet hastaneleri
  • SGK’ya bağlı kurum ve kuruluşlar
  • Özel tıp merkezleri
  • Özel hastaneler
  • İlaç firmaları
  • Medikal ve tibbi cihaz firmaları
  • Evde hasta bakım işletmeleri

Gördüğünüz üzere sağlık ile ilgili olan tüm işletmelerde çalışma yetkisine sahiptir. Bu alanlarda çalışabilen sağlık yönetimi mezunlarının maaşları da, çalıştıkları kuruma göre değişebilir. Aynı zamanda çalıştığı kurumdaki mevcut pozisyonu da çok önemlidir. Sorumlu, sorumlu müdür, müdür yardımcısı, müdür ve uzman olarak tüm sağlık kurumlarında görev alabilirler.

Sağlık Yönetimi Maaşı Nasıl Belirleniyor?

Sağlık yönetimi maaşı, üstte yazdığımız kriterlere göre de belirleniyor. Aynı zamanda yeni mezun olmuş kişiler, devlette çalışan sağlık yönetim memurları ve özelde çalışan sağlık yönetim memurları farklı maaş alıyor. Bazen devlette çalışanlar daha yüksek maaş alırken, bu durum bazı özel hastanelerde değişiklik gösterebiliyor.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir