Papara Nedir, Papara Güvenilir Mi? Papara Black Card

Papara nedir sorusu, vatandaşlarımız tarafından araştırılan konulardan biri. Eğer siz de Papara nedir diye merak ediyorsanız, bu haberimizde kapsamlı bir rehber hazırladık. Papara, internet üzerinden şubesiz bankacılık hizmeti veren bir uygulamadır. Yani şubesi olmadan, hemen hemen tüm bankacılık hizmetlerini sunar. Sadece kredi ve kredi kartı hizmeti yoktur, bu durum yine de kullanmanıza engel değildir.

Şöyleki, Papara üzerinde pek çok hizmet bulunuyor. Papara kart, Papara Black Kart ve Cashback hizmetleri ile çok tercih edilen uygulamalardan biri haline geldi. Cashback özelliği sayesinde, yaptığınız ödemelerin belli bir kısmını kampanya dahilinde iade alıyorsunuz. Dijital ürünler, uygulamalar ve eczane alışverişlerinde %50’ye varan iadeler sağlayan bir uygulamadır. Peki papara nedir, papara güvenilir mi?

Papara Nedir?

Teknolojinin ilerlemesiyle aklınıza gelebilecek her şeyi internet üzerinden yapıyor, interneti hayatımızın pek çok noktasında kullanıyoruz. Buna bankacılık hizmetleri de dahil, artık bankacılık hizmetlerinin tümü internetten online olarak hallediliyor. Giyim, alışveriş, yemek ve hatta fatura ödemelerimizi bile online gerçekleştiriyoruz.

Papara da bu kolaylığı bize sunan bankacılık uygulamalarından yalnızca biri. Son yıllarda birçok kişi tarafından kullanılıyor ve her geçen gün müşteri sayısını arttırıyor. Çünkü çok hızlı bir şekilde fatura ödemesi, para transferi ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Papara nedir diyorsanız, papara hesabınız ile son derece hızlı bir şekilde para transferi ve ödemeler yapabilirsiniz. Peki Papara güvenilir mi? En çok merak edilen de bu.

Papara Güvenilir mi, Papara Yasal mı?

Papara, hızlı bir şekilde para alıp göndermenizi sağlayan uygulamalardan biri demiştik. Aynı zamanda benzer birçok bankacılık hizmetini de papara.com ve Papara mobil uygulaması üzerinden yapabiliyorsunuz. Bu durumda da Papara güvenilir mi, papara yasal mı gibi sorular da meydana çıkmıyor değil. Peki papara güvenilir mi?

Papara, doğru kullanıldığında son derece güvenilir bir ödeme aracıdır. BDDK tarafından onaylı bir hizmettir. Bildiğiniz üzere bu tür bankacılık hizmeti veren firmalar, devlet tarafından onay verilmeden vatandaş ile buluşamıyor. Papara güvenilir mi sorusuna ise, BDDK onayı olduğu için evet cevabı verilebilir.

Papara hızlı bir şekilde para alıp para göndermenizi sağlayan, para transferi yapabileceğini ve ödemelerinizi gerçekleştirebileceğiniz finans uygulamalarından bir tanesidir. Papara’nın ülkemizde çok sayıda müşterisi var.

Papara’nın nakit akışı, diğer tüm finans kuruluşlarında da olduğu gibi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yani (TCMB) tarafından kontrol ediliyor. Papara, TCMB ve BDDK onaylı bir sistem olduğu için tamamen yasal ve bir finans şirketinin gerekliliklerini yerine getiriyor. Yasal bir sistem olduğu için, Papara üzerinden yasa dışı işlemler de kısıtlanıyor. Aynı bankalarda olduğu gibi, bahis gibi işlemler Papara güvenlik birimine takılıyor.

TCMB Onay Listesi

Papara Kart Nedir?

Papara kart, çok kısa bir sürede sahip olabileceğini şekilde dizayn edilmiştir. Dilerseniz satış noktalarından satın alabilir, dilerseniz haberin devamında bahsedeceğimiz adınıza özel basılmış bir Papara Black Card sahibi olabilirsiniz. Bu işlemlerin tümü son derece güvenilir ve kullanışlıdır. Papara kart nedir sorusuna gelecek olursak, tıpkı bir banka kartı gibi kullanabileceğiniz şekilde dizayn edilmiştir.

Papara kart aldıktan sonra, uygulamaya bu kartınızı tanımlayabiliyorsunuz. Doğal olarak, yatırdığınız tüm paraları mobil uygulamadan da takip edebilirsiniz. Papara anlaşmalı ATM’ler ile paranızı ücretsiz yatırabilir ve daha sonra çekebilirsiniz. Papara.com üzerinden de transfer yapabilir, isterseniz ödemelerinizi Papara üzerinden yapabilirsiniz. Papara’nın en büyük avantajı ise tamamen ücretsiz olması ve komisyon almaması.

Papara Kart Nereden Alınır?

En çok merak edilen konulardan birisi de, Papara kartımı nereden alabilirim? sorusudur. Papara’nın pek çok kart tipi bulunuyor. Satış noktalarından hızlıca temin edebileceğiniz, temassız ödeme özellikli kart tipinin adı Papara Lite’dır. Papara Lite kartı, sadece belirlenen satış noktalarından yapılmaktadır. O satış noktaları altta.

Papara Lite Kart Satış Noktaları

  • D&R
  • GittiGidiyor
  • Hepsiburada
  • Teknosa
  • N11.com
  • Kidega
  • İstegelsin
  • CarrefourSA
  • Migros
  • Carrefoursa Online Market

Bu satış noktalarından Papara Lite kart aldıktan sonra, mobil uygulamaya tanımlayabilirsiniz. Böylece anlaşmalı ATM’lerden para yatırabilir, para çekebilir ve mobil uygulama üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Aynı zamanda Cashback hizmetinden faydalanabilir, yapacağınız ödemelerin yarısını iade alabilirsiniz.

Papara Kart Güvenli Mi?

papara nedir

Papara kart, son derece güvenilir ve kullanışlı bir kart tipidir. Ön ödemeli kartların mantığında çalışmaktadır. Yani para yatırabilir, yatırdığınız tutar kadar kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sanal kart özelliği de bulunduğu için, online alışverişlerde güvenli ödeme imkanı bulabilirsiniz. Papara hesabınızda bulunan paranın aksine, Papara sanal kart açarak istediğiniz limiti verebilirsiniz. Böylece güvenlik üst seviyeye çıkmaktadır.

Papara kart güvenli mi sorusu, tamamen size bağlıdır. Bir banka kartını güvende tutmak için neler yapıyorsanız, aynısı Papara kartları için de geçerlidir. Papara kart güvenli mi diye soran kişiler genelde paralarının güvende olup olmadığını merak ediyor. Papara, BDDK onaylı resmi bir finans kuruluşu olduğunu söylemiştik.

Papara, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında kullanabileceğiniz finansal hizmetlerden biridir. Bütçe takibi yapabileceğiniz, ödemeleri takip edebileceğiniz ve genel bankacılık işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz güzel uygulamalardan biridir. Bu konu hakkında papara nedir bölümünde detaylı bilgiler vermiştik. Papara, güvenilir şekilde ödeme yapabileceğiniz finans şirketleri arasındadır. Papara kart güvenilir mi sorusu da aynıdır.

Papara kart ile yapabileceğiniz bazı işlemler şunlar:

  • İnternet alışverişleri, ödemeler, fatura ödemeleri.
  • Ödeme takibi, otomatik ödeme talimatları.
  • Sanal kart açma, harcama yapma.
  • Cashback işlemleri.
  • Dijital ödemeler.
  • Para talep etme.

Papara nedir, papara güvenilir mi ve papara kart güvenilir mi sorularına detaylı bir yanıt vermiş olduk. Peki, Papara nasıl kullanılır, hesap açmak için neler gerekiyor?

Papara Nasıl Kullanılır?

Papara kullanmak için bir hesap açmalı ya da üstte bahsettiğimiz satış noktalarından kart almalısınız. Paparayı bankalardan ayıran en büyük özellik, para transferi ya da diğer işlemlerde herhangi bir zaman ve tarih kısıtlaması olmaması. İki papara hesabı arasında dilediğiniz gibi transfer yapabilir, para gönderip alabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak kendinize bir Papara hesabı açmanız gerekiyor. Papara hesabı nasıl açılır diyorsanız, bunu alatta detaylı bir şekilde anlatacağız. Ayrıca Papara hesabınızı açtıktan hemen sonra, sisteme giriş yapıp Papara Black Card talep edebilirsiniz. Bu kart, Papara’nın en prestijli kartları arasında yer almaktadır.

Papara Hesabı Nasıl Açılır?

Papara hesabı açmak, son derece basittir. Bunun için ilk olarak papara.com adresine giriş yapmalı ve sol üstte yer alan “Papara Hesabı Aç” butonuna tıklamalısınız. Bu işlemlerin aynısı, mobil uygulama üzerinden de yapılıyor. Kayıt işlemi de cep telefonu numarası girilerek başlatılıyor. Sonrasında kimlik bilgileri gerekiyor.

Hesap açma işlemi sırasında kimlik, kimlik bilgileri, cep telefonu numarası ve bir de mail adresi talep ediliyor. Daha sonra bir şifre belirliyorsunuz. Hesaba giriş yaptıktan sonra kart talebi yapabiliyor, kartınızın da adrese gelmesini isteyebiliyorsunuz. Papara nedir bölümünde anlattığımız üzere, birçok kart tipi ve hizmeti bulunuyor. Bu kart tiplerinden birini seçerek siz de adınıza kayıtlı bir kart gelmesini talep edebilirsiniz.

Papara Black Card Nedir?

Papara Black Card nedir, Papara müşterisi olduktan sonra talep edebileceğiniz kartlardan biridir. Papara müşterisi olduktan sonra, sadece isteğe bağlı olacak şekilde talep doğrultusunda kişiye özel basım yapılarak gönderiliyor. Papara müşterilerinin kullanabildiği en prestijli ve özelliği bol olan kartlardan biri olduğu söyleniyor.

Papara Black Kart Özellikleri

  • Papara card ücretsizdir, aylık kullanım ücreti yoktur.
  • Temassız ödeme özelliğine sahiptir.
  • Papara Black Card tüm dünyada kullanılabilir.
  • Cashback hizmetlerinin tümünden yararlanır.
  • ATM’den aylık 500 TL’ye kadar olan yatırmalar ücretsizdir.
  • ATM’den aylık 500 TL’ye kadar olan çekimler ücretsizdir.

Papara black kart almak isteyen kişiler, papara black card nedir sorusu soruyor. Elbette bu özelliği kullanmak istiyorlar, eğer siz de Papara Black Card almak istiyorsanız mobil uygulama üzerinden ya da Papara.com’dan hemen hesap oluşturabilirsiniz. Papara card 15 gün içinde adresinize teslim edilir.

Papara Black Card Nasıl Alınır?

Papara Black Kart, sadece isteğe özel basılmaktadır. Yani Papara hesabı açtıktan sonra, otomatik olarak gönderilmez. Eğer siz isterseniz, bunun için bir talep oluşturmanız gerekecek. Talep oluşturmak da sadece 3-5 saniye kadar kısa sürüyor. Papara Black Card’ın herhangi bir satış noktasında satışı bulunmuyor. Sadece başvuru mantığı ile çalışıyor ve başvuru yapan kişilere özel basım yapılarak gönderiliyor.

Papara black card nedir, nasıl alınır diyorsanız uygulamaya girdikten sonra “Yeni Kart Ekle” butonuna tıklamanız gerekiyor. Yeni kart ekle adımından “Papara Black Card” seçimi yapmalısınız. Bu seçimi yaptıktan sonra, adres bilgilerinizi doğrulamalı ve onaylamalısınız. İşlem bu kadar basit, kartınız basılıp gönderilecektir.

Papara Kart Ne Zaman Gelir?

Papara kart ne zaman gelir diye merak ediyor olabilirsiniz. Zaten Papara black kart ne zaman gelir diye merak ediyorsanız, bu sorunun cevabı size SMS olarak iletilecek. Bulunduğunuz bölgeye göre papara kart teslimatı 1 haftayı, bazı bölgelerde ise 15 günü bulabilmektedir. Papara ne demek, hangi bankaya ait?

Papara Hangi Bankaya Ait?

Papara herhangi bir bankaya ait değildir, başlı başına dijital bir hesap ve finans şirketidir. Finansal işlemler, para transferleri için bankalarla anlaşmalar yapmaktadır. Papara da ödeme ve para transferi işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için bu gibi anlaşmalar yapmıştır. Papara’nın anlaşmalı olduğu bankalar şu şekildedir;

  • QNB Finansbank
  • Garanti BBVA
  • Yapı Kredi Bankası
  • Vakıfbank
  • Akbank
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası

Yukarıda yazılan bankaların hepsinden ücretsiz bir şekilde papara cardınıza para yatırıp çekebilirsiniz.

https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/310

Papara Hesabı Nedir?

Papara hesabı nedir sorusunun yanı da papara nedir ve papara güvenilir mi soruları ile aynıdır. Papara hesabı, tıpkı banka hesabı gibi kullanabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. Paparada kredili ürünler, kredi, kredi kartı ve kmh hesabı gibi özellikler yoktur. Bu sebeple sadece ön ödemeli yatırdıkça kullan mantığı vardır.

Papara Cashback Nedir?

Papara cashback hizmeti, Papara.com adresinde yer alan kampanyalar dahilinde yapacağınız harcamalardan alacağınız nakit iadedir. Yani örnek vermek gerekirse, yapacağınız bir Netflix harcamasının yarısı iade ediliyor. Netflix’e 30 TL ödeme yaptığınızda, bunun 15 TL’si anında hesaba iade ediliyor. Bu özellik sadece belirli şirketlerde ve kampanya süresi devam eden firmalarda geçerli. O firmalar alttaki listedeki firmalardır.

Papara nedir ve hangi firmalar cashback yapar?

  • Netflix,
  • Exxen,
  • Spotify,
  • YouTube,
  • Eczane harcamaları,
  • N11.com,
  • Gittigidiyor.com
  • CarrefourSA.

Papara Hesabı Kiralama Nedir, Güvenilir Mi?

Papara güvenilir mi bölümünde anlattığımız üzere, Papara sistemine güvenilir demiştik. Ancak bu güvenilirliği tehlikeye atacak temel sebeplerden birisi de papara hesabı kiralama olayıdır. Bu çok yanlış, tamamen büyük riskler içeren bir hareket olacaktır. Papara hesabı kiralamak, sizi yasal sorumluluklar altına sokacaktır. Hesabınızdan yapılan yasa dışı transferler ve işlemler sizin adınıza olacak, tüm sorumlu siz olacaksınız.

Bu sebeple papara hesabı kiralama güvenilir değildir. Asla bulaşmayınız.

ATM’den Papara Card ile Para Çekmek Ücretli mi?

Papara kart ile ATM’den para çekmek ücretli değildir. Ancak bu, belirli tutarlara kadar ücretsiz kabul edilir. Yani her ay yapacağınız ilk 500 TL’ye kadar olan işlem tamamen ücretsizdir. 5 işlemden sonrası %1 + 1 TL olarak ücretlendirilmektedir. Bu ücret, hesaba yatırılan para üzerinden otomatik olarak kesilmektedir.

5 işlem sonrası yatırma ücretleri şöyledir:

  • 500 – 1000 TL arası %1,
  • 1000 – 2000 TL ve arası %2,
  • 2000 TL üzeri %3.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir